Поли Генова

 

 

 

Поли Пламенова Генова е родена на 10 феруари 1987 г. в София.
Започва да пее още на 4 години в  Националния дворец на децата. 
Става част от БОН-БОН през 1995г., когато е  основавана  вокалната детска формацията и така стартира професионалната си музикална кариера.
Гласът й е запазена марка за „БОН-БОН”.


В продължение на шест години Поли е малката водеща на едноименното детско тв шоу. Още по това време Поли Генова вече партнира на големи имена от българската поп сцена като Георги Христов, Йорданка Христова, Нели Рангелова и други. С Нели Рангелова и БОН-БОН се явяват на фестивала "Златният Орфей" и заедно печелят специалната награда на БНТ.
През 97-ма Поли заедно с БОН-БОН заминава в Беларус, за да участва на международния конкурс "Славянски базар", където детската група получава голямата награда за най-добра интернационална програма.       
През 2005г., като  част от група „Мелъди”,  Поли Генова достига до финала на първото българското издание на конкурса „Евровизия” с песента на Борис Чакъров „Открий ме сега”. Поли участва в БГ Евровизия и през 2006 г и отново достига до финала.


Завършва НМУ „Любомир Пипков”, специалност кларинет. В момента е студентка по режисура. Паралелно със следването си продължава и да пее. Участва като вокалистка в проекта на бТВ - „Великолепната шесторка”. 
Поли Генова работи с бенда на Дани Милев, който през 2007г. я кани да бъде вокалист във „Вечерното шоу на Азис” по ТВ2.  През 2008 година  участва и в първото издание на танцовото шоу по бТВ – Dancing stars. Любопитен факт е, че малко след като приема поканата да участва като вокал в бенда, талантливата певица е поканена и за асистент режисьор на шоуто, но отказва, тъй като има вече друг ангажимент.


През всичките тези години Поли Генова не губи връзката си с БОН-БОН.  В момента подготвя дебютния си албум заедно със своя продуцент и вокален педагог Рози Караславова, която вече 14 години се грижи за нея и за всички детайли, водещи до успех .
Поли Генова е един от тримата изпълнители, продуцирани от българската  национална телевизия за конкурса БГ Евровизия 2009.
„One lifetime is not enough" (“Един живот не е достатъчен”) е песента, с която младата певица достойно се класира на  второ място на финала на българското издание.

През 2011 г. Поли печели правото да представя България на конкурса Евровизия в Дюселдорф (Германия) с песента "На Инат'.